KADİR ADIYAMAN - MÜDÜR YARDIMCISI

A. Kadir ADIYAMAN

1968 yılında Tokat, Turhal, Yazıtepe Köyünde doğdu. İlkokulu Yazıtepe Köyü İlkokulu’nda, ortaokulu Turhal İmam Hatip Lisesi’nde, liseyi Zile İmam Hatip Lisesi’nde bitirdi. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Din Sosyolojisi dalında yüksek lisans yaptı.

Askerlik görevini Deniz Kuvvetlerinde kısa dönem er olarak tamamladıktan sonra 1992 yılında Zonguldak,  Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesinde öğretmen olarak görev aldı. Beş yıl çalıştıktan sonra memuriyetten istifa ederek Özel Asfa Eğitim Kurumları’nda göreve başladı. Özel Okullarda bir süre görev yaptıktan sonra tekrar memuriyete döndü. Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde ve Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde çalıştı.

İmam Hatip Lisesi meslek dersleri ders kitapları yazım komisyonunda görev aldı.  Halen Bağcılar Hayrettin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kitap okumayı ve yazmayı seven yazarımızın yayınlanmış eserleri:

1-         Ömer Seyfettin’den En güzel Hikâyeler

2-         Ömer Seyfettin’den seçme Hikâyeler

3-         Kütük (Ömer Seyfettin)

4-         Arayan Bulur

5-         Bizim Kuş

6-         Ah Almanya

7-         Nereden Nereye (Büyük Hoca)

8-         Padişah’ın Damadı

9-         Kuyruksuz Kurt